• 本田が2アシストの大活躍/オランダ2部[日刊スポーツ]
• VVV本田、全得点アシストで3連勝に導く![サンスポ]
• 本田、全得点をアシスト…オランダ2部リーグ[スポーツ報知]

• VVV-Venlo wint zonder te imponeren[Club HP]
*フェンロはアウェーのドルドレヒト戦に0-2で勝利。本田圭佑選手はフル出場し2アシストで存在感を見せたようです。チームは勝ち点17のリーグ2位に付けています。首位は勝ち点18のエクセルシオールです。

VVV-Venlo heeft de achterstand op Excelsior in de Jupiler League verkleind. De Venlonaren wonnen zelf zonder te imponeren in Dordrecht met 0-2 van FC Dordrecht, terwijl de Rotterdammers onderuit gingen tegen FC Eindhoven.
--
Na elf minuten mocht Calabro alweer juichen voor zijn zesde doelpunt van het seizoen. De spits werd perfect bediend door Keisuke Honda en schoot vervolgens met links de bal achter doelman Govert Boyen: 0-1. Voor zijn zes treffers had de Hagenaar slechts 160 minuten nodig. Daarvoor deelde FC Dordrecht twee speldenprikjes uit aan de Venlonaren. In de eerste minuut onderschepte Kevin Begois een steekpass van Rihairo Meulens op Richmar Siberie op het juiste moment. En kort voor de goal gaf Moussa Kalisse zijn visitekaartje af door vanaf links naar binnen te komen en het doel onder vuur te nemen.
--
Ongeveer twintig minuten voor tijd konden de meegereisde VVV-Venlo-supporters wel een feestje vieren toen Marnix Kolder koppend voor de 0-2 zorgde. De aanvaller kwam goed voor zijn cipier en knikte een vrije trap van Honda bij de eerste paal binnen: 0-2. Daarmee was het team van Jan van Dijk uiterst effectief met de spaarzame kansen die de ploeg kreeg.
--
Vrijdag 19 september 2008

FC DORDRECHT – VVV-VENLO 0-2
11. Sandro Calabro 0-1, 66. Marnix Kolder 0-2. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 1996. Gele kaarten: (FC Dordrecht) en Sandro Calabro, Ferry de Regt (beiden VVV-Venlo).