• 本田また初勝利お預け/オランダ[日刊スポーツ]
• VVV本田移籍初勝利ならず/オランダ[日刊スポーツ]

• VVV-Venlo verliest dure punten[Club HP]
*フェンロはリーグ戦ホームでWillem IIと対戦し1-1のドロー。本田圭佑選手は先発し後半82分までプレーしたようです。またイエローを受けたようです。

De rust werd toch bereikt met een voorsprong. Keisuke Honda mocht tot tweemaal toe in de laatste minuut van het eerste bedrijf een corner nemen. Bij de tweede poging werd Peter Reekers geen strobreed in de weg gelegd en kon ongehinderd de 1-0 binnenkoppen. Het was het eerste doelpunt in Venlose dienst van de Almelose uitblinker.
--
Nog geen halve minuut later promoveerde invaller Cristiano zijn eerste balbezit gelijk tot een doelpunt. De Braziliaanse spits klopte Sjors Verdellen in de lucht en liet vervolgens met zijn kopbal ook Danny Wintjens kansloos: 1-1. Het was de eerste keer dat Willem II enigszins gevaarlijk voor het Venlose doel verscheen en gelijk was het raak. Net na de aftrap kreeg Keisuke Honda nog de kans om met een volley de volle buit binnen te halen, maar het schot verdween net over.
--
VVV-VENLO - WILLEM II 1-1

45. Peter Reekers 1-0, 76. Cristiano 1-1. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 6000. Gele kaarten: Keisuke Honda (VVV-Venlo), Arjan Swinkels en Ibrahim Kargbo (beiden Willem II).

Opstelling VVV-Venlo: Danny Wintjens; Mike Mampuya, Sjors Verdellen, Peter Reekers, Niels Fleuren; Ekrem Kahya, Edwin Linssen, Keisuke Honda (82. Leon Kantelberg); Jason Oost (67. Rachid Ofrany), Sandro Calabro en Nordin Amrabat (80. Karim Soltani).

Opstelling Willem II: Maikel Aerts; Jens Janse, Thomas Baelum, Arjan Swinkels, Frank van der Struijk; Mohammed Messoudi (65. Darl Douglas), Saïd Boutahar, Ibrahim Kargbo, Christophe Gregoire (76. Niels Vorthoren); Rydell Poepon (65. Cristiano) en George Mourad.