• 本田はフル出場=オランダ−サッカー[時事通信]
• VVV本田、3戦連続フル出場[サンスポ]
• “金髪”本田圭佑3試合ぶり勝利![スポーツ報知]

• VVV-Venlo verslaat FC Den Bosch[Club HP]
*フェンロはFC Den Bosch戦に2-0で勝利。本田圭佑選手はSHのポジションでフル出場したようです。前半30分、本田圭佑選手からの絶妙なクロスが、ゴール前で相手選手の反則を誘いPKを得たようです。これが先取点となりました。その後も本田圭佑選手は攻撃の手を緩めず勝利に貢献できたようです。

Na twee remises tegen FC Zwolle en RKC Waalwijk heeft VVV-Venlo weer een duel gewonnen. Op eigen veld klopte de ploeg van Jan van Dijk FC Den Bosch met 2-0.

Met een 3-4-3-formatie begon VVV-Venlo aanvallend aan het duel tegen FC Den Bosch. Gelijk werd de tegenstander vastgezet op de eigen helft en dat leverde in het eerste kwartier twee kopkansen op voor Keisuke Honda en Marnix Kolder. Even later kreeg de spits weer zijn hoofd tegen een voorzet, maar ook nu had de boomlange aanvaller net de pech dat de bal naast het doel van Brahim Zaari verdween.

Na dertig minuten spelen kon Kolder eindelijk zijn langverwachte eerste treffer vieren. De ingevallen Leon Kantelberg werd in het strafschopgebied onderuit getrokken na een mooie steekpass van Keisuke Honda. Scheidsrechter Van Egmond wees gedecideerd naar de stip en Kolder verzilverde het buitenkansje: 1-0. Het was de eerste treffer van de Groninger sinds Kolder op 15 december 2006 namens BV Veendam het net had gevonden.
--
VVV-Venlo ging in de tweede helft op dezelfde voet verder. Opnieuw was het Marnix Kolder die een goede mogelijkheid kreeg. De voorhoedespeler kreeg de bal panklaar op het hoofd en kopte de bal vervolgens in het zijnet. Vervolgens was er lange tijd weinig te beleven in Seacon Stadion – De Koel –. Keisuke Honda zorgde tien minuten voor het einde weer voor wat spektakel met een harde vrije trap van lange afstand. Doelman Zaari kon met moeite de bal met de vuisten keren.
--
VVV-VENLO – FC DEN BOSCH 2-0

30. Marnix Kolder (strafschop) 1-0, 83. Sandro Calabro 2-0. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 5732. Gele kaarten: Alper Göbel, Samuel Scheimann en Stanley Aborah (allen FC Den Bosch).