• 本田は今季初のフル出場 チームは引き分け[デイリー]
• 本田は今季初のフル出場…オランダ2部リーグ[スポーツ報知]

• VVV-Venlo - Fc Zwolle 1-1[Club HP]
*フェンロはホームでのZwolle戦を1-1のドローで終えました。本田圭佑選手はフル出場し攻撃面でチームに貢献したようです。

Na de één minuut stilte naar aanleiding van het plotseling overlijden van oud-VVV-speler Bert Riether, die op 47-jarige leeftijd door een tragisch bedrijfsongeval om het leven kwam, was VVV-Venlo niet meteen bij de les. De eerste 15 minuten waren voor de gasten uit Zwolle.
--
In de extra tijd van de eerste helft was het dan toch bijna Honda die de gelijkmaker binnenkopte uit een vrije trap van El Gaaouri. Die bal werd echter met een katachtige reflex door doelman Boer van de lijn gehaald. En derhalve werd er met een 0-1 stand gerust.
--
Na de thee duurde het een klein kwartiertje voordat de wedstrijd weer opleefde. Nadat in de eerste helft van Kouwen het tweemaal met een vrije trap van afstand had geprobeerd, was het nu Honda die de bal hard op goal schoot, maar weer was keeper Boer een sta-in-de-weg. En in de 67e minuut was het dan eindelijk raak: de eerste actie van de voor Kolder ingevallen Dadda was een scherpe voorzet op El Gaaouri, die deze keer wel goed volleyde en de 1-1 achter een kansloze Boer nagelde.
--
De wedstrijd sleepte zich voort en het waren de geelzwarten die de dienst uitmaakten, maar ze kwamen daarbij lange tijd niet meer tot uitgespeelde kansen, ondanks de aanvallende acties over de linkerflank van de fris spelende jongeling Dadda. Een verdekt schot van Honda kon ternauwernood tot corner worden verwerkt, maar daar bleef het bij. Zwolle stelde daar helemaal niets meer tegenover, en zo eindigde het duel onbeslist: 1-1.
--
FC ZWOLLE – VVV-VENLO

8. Van der Haar 0-1, 67. El Gaaouri 1-1
Scheidsrechter: van Sichem. Toeschouwers: 6000. Gele kaarten: Dennis van der Wal, Radek Görner, Derk Boerrigter, Eltjo Gnodde, Esteban Giglio (FC Zwolle), Ruben Schaken (VVV-Venlo).